22 شهریور 1395 / 0 کامنت

طی بازدیدی که در تاریخ 6/5/89 از شرمت گچ سمنان پارس صورت گرفت گفتگویی بین عامل توسعه خوشه صنعتی گچ سمنان و مدیر عامل محترم شرکت گچ سمنان پارس صورت گرفت که در ذیل تقدیم میگردد:
در ابتدا عامل توسعه خوشه صنعتی گچ سمنان ضمن تعریفی از خوشه به بیان اهداف، رسالتها و رویکرد توسعه خوشه ای پرداخت و از جناب آقای مومن آبادی مدیر عامل محترم شرکت گچ سمنان پارس خواستار بیان راهکارها، نقطه نظرات و مشکلات خود شدند.
آقای مومن آبادی با اشاره به این که دومین کارخانه گچ در استان از نظر قدمت و اولین کارخانه ساخت داخل هستند گفت افراد متخصی در این صنعت نیستند وآنهایی هم که برمبنای دانش و تخصص عمل می کنند تابع قوانبن نیستند و گفت با توجه به اینکه مسئولین می دانند یکی از مشکلات این صنعت دادن مجوز است ولی گفته می شود طبق قانون پنجم توسعه مجاز به دادن مجوز هستند و ندادن مجوز را نقض قوانین می دانند.
مدیر عامل شرکت گچ سمنان پارس گفت: یکی از مشکلات عمده اشباع شدن بازار است، در بازار تقاضای گچ نیست و واحد ها فکر می کنند باید بیشتر تولید کنند تا سود کنند و با پایین آوردن قیمت در پایان سال نیاز به وام پیدا می کنند و از نظر مالی دچار مشکل می شوند.
ایشان گفتند: در جلسات عنوان می شود که گران فروشی جرم است ولی ارزان فروشی جرم نیست که این قضیه اشتباه است و تعزیرات زمانی وارد می شود که خلاف صورت گیرد و گران فروشی رخ دهد ولی برای ارزان فروشی اقدام قانونی نمی کنند و یکی از دلایل زمین نخوردن بعضی از واحدها را کم فروشی دانست و گفت : نظارتی بر این قضیه وجود ندارد.
مهندس مومن آبادی در ادامه اظهار داشت، کم فروشی رقبا و ارزان فروشی از مشکلات بازار است که در حیطه کنترلی دولت می باشد و امکان کنترل آن وجود دارد.
ایشان یکی دیگر از مشکلات را حمل و نقل دانست و گفتند: شرکتهای حمل و نقل قوی در ایران وجود ندارند که گچ تولیدی را حمل کنند و دلیل قطع شدن صادرات سمنان را کرایه حمل و نقل گچ دانست. 
مهندس مومن آبادی در ادامه افزود: عمل نکرد ن به قوانین تصویب شده در اتحادیه و عدم اعتماد واحدها به هم را از دیگر مشکلات واحد های تولید گچ دانسته و گفت: راهکار پیشنهادی برای این مشکل این است که کل واحدهای صنعت گچ در منطقه سمنان، چه واحدهایی که پروانه بهره برداری دارند و چه واحدهایی که پروانه ندارند، چه گچ سنتی و چه گچ صنعتی، از هر کارخانه دو نفر به عنوان معتمد، عضو کارگروه شوند تا کارخانه ها را ارزش گذاری کنند و پارامترهایی مانند سابقه، کیفیت، قدمت، خوش نامی، تولید 5 سال اخیر و ... را تعریف و ارزش گذاری کنند. همه کارخانه ها عضو یک اتحادیه بزرگ شوند که متشکل از خود اعضای واحد ها می باشد. بعد از ارزش گذاری در صورت مطرح شدن تقاضای خرید عنوان شود که گچ از اتحادیه خریداری شود که در این بین باید به مواردی مانند استاندارد، کیفیت توجه شود. با توجه به آیتم های تعریف شده یک ضریب وزنی مشخص شود که هر کارخانه باید چقدر بفروشد و دیگر دولت هیچگونه مجوزی برای گچ ندهد مگر اینکه اشباع شوند. مدیر عامل شرکت گچ سمنان پارس گفت: اداره مالیت 3% فروش را به عنوان ارزش افزوده از واحد می گیرد و در صورت پرداخت نکردن 20% جریمه می کنند و توجهی به بازار و تورم نمی کنند و درصد ثابتی برای خود دارند که مطابق با آن مالیات می گیرند که این از دیگر مشکلات واحدها می باشد و هم چنین گفت: هزینه گاز مصرفی افزایش یافته و واحدها در پرداخت هزینه آن دچار مشکل هستند و همچنین در منطقه آب شرب وجود ندارد و با تانکر آب را از شهر می آورند.
ایشان نیز گفتند که واحدی برای تحقیق و توسعه تعریف نشده است تحقیقی وجود ندارد تا صنعتگران درصورت نیاز به تولید ماده معدنی جدید از ان استفاده کنند و آزمایشگاهی بزرگ و مرکزی با نام آزمایشگاه مواد اولیه معدنی طراحی شده و مجهزترین تجهیزات را داشته باشد تا در آنجا روی همه مواد معدنی مانند  گچ، نمک، سیمان و ... تحقیق شده و نتایج در اختیار صنعتگران قرار گیرد.
مدیر عامل شرکت گچ سمنان پارس گفت: محصول تولیدیشان نسبت به گذشته از نظر کیفیت و ارزش تولیدی بهتر شده است و درصدد بهتر شدن محصول تولیدی خود هستند .
جناب آقای مومن آبادی مشکلات اصلی و عمده خود را فروش (کم فروشی رقبا و ارزان فروشی) و ثبات نداشتن قیمت مواد اولیه مانند گونی بیان کرد.
در پایان این گفتگو عامل توسعه خوشه صنعتی گچ سمنان ضمن تشکر از مدیر عامل محترم شرکت گچ سمنان پارس  برای این مدیر پر تلاش در عرصه صنعت و تولید موفقیت و بهروزی را از درگاه حق تعالی خواستار شدند.